2009. február 13., péntek

13

Még egyszer tizenhárom. Megjelent a XIII. Magyar Karikatúra Művészeti Fesztivál kiírása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma és a Magyar Kultúra Alapítvány
„BENNE VAGYUNK!
ÖT ÉVE AZ EURÓPAI UNIÓBAN”
címmel megrendezi a
XIII. Magyar Karikatúra Művészeti Fesztivált,
2009. április 08-május 10. között.

Pályázatot hirdetünk hazai karikaturisták részére, az alábbi témában: „Magyarország öt éve csatlakozott az Európai Unióhoz”
A hazai karikaturisták fődíja 500.000,- Forint*
További díjak tárgynyeremények.
A szervezők vendég kiállító művészként meghívják a Magyarországgal együtt csatlakozott országok (Ciprus, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia, Szlovénia) karikaturistáit. A külföldi karikaturisták fődíját** közösen az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma ajánlotta fel.
A szervezők a XIII. Magyar Karikatúra Művészeti Fesztiválon szeretnék bemutatni a 2004. évi, „Vigyázat, jövünk! Magyar karika-túra Európába” című, VIII. Karikatúra Művészeti Fesztivál alkotásait is. Ehhez kérjük az akkor pályázatot beküldött karikaturistákat, hogy ismét bocsássák rendelkezésünkre eredeti pályázati alkotásukat.
A művek beérkezési határideje:
2009. március 18. 16 óra
Cím: Magyar Kultúra Alapítvány, 1014 Budapest, Szentháromság tér 6.
A zsűri tagjai: Alexander Brody író, reklámszakember; Kalmár Tibor rendező, Kovács István nagykövet, kabinetfőnök, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Marlene Pohle, elnök, FECO; Sándor Erzsi szerkesztő, Magyar Rádió; Agim Sulaj karikaturista, Olaszország.
A Fesztiválra történő jelentkezés a pályázathoz mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, aláírásával és beküldésével érvényes. A szervezők a Fesztiválra beérkezett művek válogatását könyvben is megjelentetik. A Fesztivál legjobb alkotásait a budapesti bemutatót követően (várhatóan 2010. január 31-ig), vándorkiállítások keretében bemutatjuk több hazai és európai nagyvárosban.

Bővebb információ: Magyar Kultúra Alapítvány: Bába Szilvia
Telefon: (+36-) 224-8122; E-mail: bsz@mka.hu Honlap: www.mka.hu

Nincsenek megjegyzések: