2009. március 31., kedd

cafetéria

" Elugrunk a café-ba és legurítunk egy sört. " Ez a csábító mondat Brüsszelben hangzott el (többször is :)), és akkor mindjárt tudtam nem capuccinót fogunk inni. Arrafelé a café-ban sört mérnek ugyan, de azért tudvalévő hogy a világ más tájain inkább kávéház a café . Amikor először találkoztam a cafetéria fogalmával nem véletlen, hogy először a kávézó képe ugrott be. Pedig nem az. Hát akkor mi?
Az adó és járulék szempontjából nincs nagy különbség a zsebből fizetett jövedelem vagy az étkezési jegy formában juttatott bevétel között. Egyik után sem kell fizetni adót és járulékot. Az így kapott bevétel nem lehet nyugdíj és egészségbiztosítási ellátás alapja. A különbség elsősorban abban van, hogy a cafetéria elemek részben láthatóak törvényi szabályozásuk révén. Az adóalap szélesítése pedig azt jelenti, hogy adózás alá vonunk eddig adó- és járulékmentességet élvező bevételeket.
Mindazok tehát, akik ilyen plussz juttatásban részesültek és nem adóztak utána, mostantól a cafetéria hallatán kapjanak a zsebükhöz.


Nincsenek megjegyzések: