2008. szeptember 25., csütörtök

BéeF

Azaz Bicskei Forint. Majdnem eldobtam magam az index cikkének olvasása közben. Majdhogynem kinyílt a bicske a zsebemben. Szerencsére nékem olyan nincsen. A következő volt röviden a lényege:

Helyi pénz kibocsátásával élénkítené a település gazdaságát, és állítaná meg a szerinte átverésen alapuló, globális pénzrendszer terjeszkedését Bicske egyik polgármesterjelöltje. Ha lesz, egy Bicskei Forint egy – a politikus tanácsadói szerint fedezet nélküli – magyar forintot fog érni. Legalább 100 milliót bocsátanának ki belőle. Megtakarításra, mivel nem kamatozik, nem lesz alkalmas.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

én megmondom, mi lesz a jövője a bicskei pénznek: előbb-utóbb kifizetik belőle a bicskei adósságot. Magyar Forintban. Mármint nem vele, hanem a saját pénz segítségével.
Ez egy olyan elméleti átszervezése a pénzrendszernek, amelyben lesz pár különbség a hivataloshoz képest, és ezek azok a részletek, amelyek felszabadítják őket a kizsákmányolás alól, és kifizetik az adósságukat. Mint ahogy történne ez minden országban, ahol megváltoztatnák a pénzrendszert.
Hogy hogyan?

így: http://rrr100.wikispaces.com/